Södra Väddö


  • Till start: 85,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Väddö 
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Visa på karta

En härlig rundtur på Väddö i norra Stockholms län. Till Väddö tar det en dryg timme från Stockholm och turen med stopp tar några timmar. Öppet hav, kulturupplevelser och svindlande vyer.

Sevärdhet 1 av 6

Sennebyhaken och strandbadet

Knappkarlsson krog & kafé.

Det lilla båthuset heter Knapp-Karlsson är en härlig sommarkrog. Denna krog är öppen både för lunch och middag på sommaren. Som extra bonus har man musikuppträdanden.

Bredvid finns även en liten badstrand och i samband med besök bör man ta sig till utisiktstornet nån kilometer söderut. OBS! Utsiktstornet har varit mycket slitet senaste åren. Fråga personalen om dess skick.

Tel: 0176-933 83
Barnens Ö Centralbryggan, Väddö

Länkar

Utsiktstornet Barnens ö

Malaise udde

Att ta sig hit inbegriper en del promenerande. Vägen sista biten innan en bom är farbar men betecknad Enskild väg. Platsen är enormt vacker med mycket speciella bergformationer.

Udden har fått sitt namn efter makarna Malaise. René Malaise som forskade om insekter uppfann även en fälla för insekter kallad Malaisefälla.

Enorma klipphällar där  flera är vattenfyllda gölar som får visst vattenutbyte från havet. Några av dem blir som naturliga pooler där vattnet kan bli riktigt varmt och är ett populärt barnbad.

Udden tillhör Naturhistoriska riksmuseet och man utövar forskning här ute.

Läs mera

Björkö-Arholma sjöfartsmuseum

Länkar

Marumsbadet

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...