Leksand till Tällberg...


  • Till start: 231,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Leksand 
  • Avgift: Ja 
Laddar..
Stor karta

Den här turen kan även cyklas fram men passa på att ”cruisa” längs en av landets vackraste utsiktsvägar. I Tällberg är det gott om hotell och de flesta med bra restauranger.

Sevärdhet 1 av 5

Gammelgårdarna Leksand

Gammelgårdarna är Dalarnas äldsta hembygdsgård där man får se prov på den timringsteknik som använts från medeltiden och framåt. Här finns även ett skolmuseum.

Guide samt servering sommartid.

Grupper förhandsbokas 0247-80 245. 

Länkar

Leksandland

Tällberg

Sveriges hotelltätaste by med 8 hotell. Högst upp ligger Holens Hembygdsgård tidigare Gustaf Ankarcronas hem. I byn finns också flera hantverkare, keramikverkstad, hemslöjd, gallerier m.m. Här finns också två naturreservat Nybodalen och Digerberget.

Plintsberg

Vill man se ett storslaget panorama över Siljan så bör man ta sig upp på Plintsberget. Från parkeringen vid en rastplats går en stig på 900 m upp till utsiktsplatsen. 

Väl uppe finns en slogbod, dvs timrad koja med tre väggar och tak, samt grillplats.

Karlfeldtsgården Sångs

Gården Sångs skapades på 1920-talet av nobelpristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldt. Här kan man gå en guidad visning av den artrika trädgården med lusthus och lustgård samt besöka skaldens arbetsrum.

Entré med trädgårdsvandring, bildspel och guidning av skaldens arbetsrum 100 kr (ungdom 60 kr).
Entré för trädgårdsvandring och bildspel 60 kr (ungdom 30 kr).

Guidade visningar tisdag, torsdag och lördag kl 13, 14 och 14.45. Poesivandringar torsdagar i juli kl 17.00. Speciella barnvandring. Hund är välkommen i koppel

Gruppbesök kan bokas från maj till september.

Adress: Sjugare Bygattu 22, Leksand 

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...